Over ons…

Samen onze kinderen de beste tijd geven!

Als ouderraad van GBS De Leertuin ondersteunen wij de school. Wij denken mee na over verschillende thema’s, activiteiten en ondersteuning waar nodig. 

Bestuur

Het bestuur vormt het aanspreekpunt van de ouderraad. Zit je met vragen of wil je een babbeltje slaan? Aarzel niet om ons aan te spreken!

Veelgestelde vragen

Wie maakt er deel uit van de ouderraad?

Elke ouder van een kind dat naar GBS De Leertuin gaat kan lid worden van de ouderraad. 

Wat wordt er van ons verwacht?

Er zijn geen verwachtingen… Elke ouder kan en mag zich inzetten op de manier dat zij dat willen. Door het jaar heen zijn er verschillende activiteiten waar wij de hulp vragen van ouders.

Dit kan zijn:

  • Meewerken in een werkgroep rond een specifiek thema (verkeersveiligheid, het groener maken van de speelplaats,…) of activiteit (fakkeltocht, het eetfestijn,…)
  • Helpende handen voor, tijdens en/of na activiteiten.
  • Deelnemen aan vergaderingen van de ouderraad. Wat is een ouderraadvergadering?

Vier keer per jaar organiseren we bijeenkomsten. Op deze vergadering zitten ouders en enkele leden van het leerkrachtenteam samen rond de tafel om verschillende thema’s te bespreken. Vóór elke vergadering wordt een agenda doorgestuurd met belangrijke punten die besproken zullen worden.

Wat wordt er besproken op een ouderraad?

Deze onderwerpen kunnen zeer uiteenlopend zijn en hangen af van de noden van de kinderen en de school. Dit kan gaan over het bespreken van georganiseerde schoolactiviteiten, vragen van leerlingen of leerkrachten, problematieken rondom de school en nog veel meer. 

Als ouderraad hebben wij geen invloed op het didactische luik van de school. Dit wordt volledig behandeld door de directie en het leerkrachtenteam.


Hoe kunnen wij de ouderraad contacteren?

Heb je interesse, energie en zin om samen met ons na te denken? Of zit je met een vraag voor ons bestuur? 

Aarzel dan niet en vul in onderstaand formulier je gegevens in. 


Hartelijk dank en misschien tot op één van onze vergaderingen en/of georganiseerde activiteiten!


No events Found. Please add Some events to your calendar.